#Utonjut #Utomute #Utomöt

Lite varje dag. Långt ibland. När och fjärran.

Utonjut – det mesta blir bättre med tid utomhus!

Alla vill ha mer tid. Men den är vad den är. Allt vi kan göra är att göra den mer värdefull. Ägna den åt sånt som ger glädje och mening. Det finns liksom inte tid att göra sånt som inte betyder något. I vår tid riskerar detta lätt att ledas till att handla om att PRESTERA. Att driva mot mål. Bocka av saker. Att det som är viktigt att göra är det som gärna ska kunna mätas kvantifierbart. Men lika viktigt är att det ska kunna KÄNNAS meningsfullt. Kanske inte alls gå att mäta i siffror. Kanske just mer sånt. Som känns bra i hjärtat o magen.

Livet blir stort o vackert när det får växa på bredden, djupet och höjden snarare än bara framåt. Det är ok vara entreprenör ena stunden och skogsmulle den andra. Clown och affärsmässig. Social och eremit. En förälder som gör allt för sina barn och älskar mest att vara med dem, men ändå får drömma om soloäventyr. Vi behöver inte välja och inte förklara oss för folk vi inte har ansvar för.

Spring i sol, spring i regn. Spring i bomull, sandaler, spring i vad fasen du vill men nöt ut grejerna ordentligt. Skit i tider o kryptiska pass, var noga med upplevelser. Ta ut dig totalt, så lungorna vänds ut o in. Eller tassa i sakta mak. Spring för att känna vinden i håret, leran som stänker, livet i kroppen. Rör på dig med fokus på att göra just det, hitta hjärtat i det, inte på tider, prylar och prestation.

✅  Du måste skapa lugn. Det kommer inte finnas färre saker att göra.
✅  Du måste välja vad du lägger tid och energi på. Du kommer inte få få färre förfrågningar.
✅  Du måste lära dig säga nej för att säga ja. Det kommer alltid verka som det är massor du ska göra, köpa och ha koll på.
✅  Du har möjligheten att välja noggrant. Välja hållbart. Less is more.

Utonjut!

Jag ägnar mycket tid utomhus både i min närmsta skog såväl som i fjällen. Vandrar och springer, gör flerdagarsturer och kortare vandringar. Ofta själv, ibland med familj och vänner. Jag bloggar regelbundet på Runners World om mina äventyr i löparskorna, den bloggen hittar du här.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.