Vem definierar din framgång?

Postat sep 28, 2017

Går företaget bra? Hur har du det på jobbet?

Oavsett om man är anställd eller egen så får man säkert ofta frågan hur det går.

Som ganska nystartad egenföretagare får jag ofta, den som jag uppfattar det, omtänksamma, frågan om hur det går. Och jag svarar alltid ”jättebra”. Men känner alltid att jag måste lägga till en förklaring på vad jag menar med mitt ”jättebra”.

För hur det än är så pratas det ofta fortfarande om framgång i termer av stora pengar.

Och jag brukar leka med tanken ibland att det säg, Elon Musk önskar allra mest, uppskattar allra mest och kanske går och längtar efter- det kan både du och jag uppnå utan att tjäna miljarder. Vi behöver definiera framgångsrik på ett mer hållbart sätt.

Jag känner mig enormt framgångsrik, utifrån hur jag har valt att definiera det både som individ och som företagare. Jag är hållbar, jag känner meningsfullhet och jag känner att jag gör skillnad. Jag tar tid till de jag älskar, jag tar tid att ta hand om min hälsa och jag bygger min affärsmodell och mitt leverne (tillsammans med min likasinnade man) på små fasta kostnader för att inte sitta fast i en press att behöva dra in mycket pengar för att få livet att snurra.

https://i.quoteaddicts.com/media/q1/2672.png

Rik eller framgångsrik?

Det är klart det finns saker man längtar efter som det behövs pengar till för att skaffa. Men ganska ofta handlar det man köper om att få en quick fix. En semester- som ju tar slut. En dyr middag – som också tar slut. En bil- som hur det än är faktiskt inte kan göra så mycket mer än att ta en A-B. En dyr klocka – som visar tiden. Dyra kläder som man ändå bara kan ha en uppsättning på sig åt gången. Ett stort fint hus med fina saker där man kanske inte hinner vara så mycket eftersom man jobbar.

Det man är ute efter är förstås en känsla. Att njuta. Att göra skillnad Att göra något meningsfullt. Och jag är helt säker på att de som istället väljer att vara i naturen, tar en promenad med en vän, en fika och ett garv så man kiknar. Gör saker som inte kostar något extra. Jag är säker på att de upplever lika stor glädje som de som, kanske för att de jobbar så mycket för att jaga in de här stora pengarna, köper dyra upplevelser gör. Därtill på ett hållbart sätt både för sin egna ekonomi och planeten.  Att få den kicken igen, det kostar helt enkelt inte så mycket. Det bygger inte på att det kommer in en stor summa pengar varje månad.

Eller så dras vi med av att vi ska ha de här prylarna och attributen för det visar att vi är framgångsrika. Utan att vi funderat över vad det konsumtionsbeteendet kräver av oss. Eller om det egentligen betyder något för oss eller bara är för att imponera på andra. Som i sin tur är så upptagna med att oroa sig för hur de uppfattas för att faktiskt bry sig.

Och hur mycket man än tjänar så måste man :

Sova ordentligt.

Äta bra mat.

Motionera för hälsan

Ta hand om sina relationer

Göra något som känns meningsfullt

för att må bra. För att kunna uppleva lycka och välmående. Och alla de sakerna kan man göra utan massa nollor på banken Förmodligen få till mycket lättare utan att ha jobbat ihop massa nollor på banken.

Nollorna på banken tar inte bort den längtan. Tar inte bort behovet av att sova, äta bra, röra på sig och ha meningsfulla relationer. Däremot kanske man slarvat med de bitarna i jakten på nollorna.

Många definierar också framgång som att göra skillnad för andra. Att göra något meningsfullt. Att tjäna mycket pengar garanterar ju på intet sätt att man gör mer skillnad eller skapar mer mening än någon som tjänar mindre. Snarare är det ofta lågbetalda jobb som får störst och direkt påverkan på samhället. En lärare som inspirerar elever och är en förebild. En förskolepedagog som ger trygghet och rutiner till små barn. En sjuksköterska som möter både patient och anhöriga på ett fint och proffsigt sätt. En polis som ingriper vid ett brott.

Tänker ofta på han som städar vår trappuppgång varje måndag. Hur mycket jag uppskattar hans jobb och hur många vi är som uppskattar det han gör. Han gör fint- jag skitar ju ned. Han har en meningsfull uppgift, jobbar lagom antal timmar. Rör på sig i jobbet. Om han sover bra, äter bra och tar hand om sina relationer så har han chans på att vara en av de mest framgångsrika och lyckliga i min geografiska närvaro.

Jag tänker att många som definieras som framgångsrika, som är upptagna och uppbokade. De kanske längtar efter att få ligga i lugn och ro och titta på en tramsig serie. Bara chilla med vänner de inte träffat på länge. Och sova lite mer. Hinna äta i lugn och ro och ta en promenad i sprakande höstfärger.

Vi kanske kan cut the chase , se hur vi gör skillnad i det vi gör där vi är, vad vårt sammanhang är,  hur vi skapar mening, hur vi kanske kan ta oss tiden till det som alla på dödsbädden aldrig ångrar att de gjorde- var med de vi tycker om och älskar.

Ta promenaden, ringa polarn och garva, och sen slänga oss i den där sköna stolen med fötterna upp och njuta precis som en miljardär längtar efter att göra.

Vi kan vara framgångsrika precis här och nu, det är bara och ändå inte så bara, ett mindshift bort.

Charlies Angels- foto Katarina Jansson

 

 

 

Fler blogginlägg som kanske intresserar dig…

Hållbara hälsovanor- vad är viktigt på riktigt för dig?

Hållbara hälsovanor- vad är viktigt på riktigt för dig?

I skrivande stund är det många som mer eller mindre frivilligt befinner sig i ett skifte från sommar till höst. Från ledigtillstånd till vardagstillstånd. Många har tappat goda vanor, lagt sig till med såna som känns helt ok under ledighet men som nu ska brytas. Man...

Hjärnkondition – att orka tänka klart och klokt

Hjärnkondition – att orka tänka klart och klokt

Vi har undersökt arbetets mening, vikten av aktiv prioritering, behovet av en god arbetsmiljö och varför det är viktigt med psykologisk frånkoppling. Men den kanske mest grundläggande nyckeln till ett hållbart och välmående arbetsliv är att hjärnan ska må bra – och orka tänka klart och klokt. Hjärnan måste helt enkelt ha kondition, och det är den femte och sista nyckeln i min serie om vad som krävs för att våra hjärnor ska orka på jobbet.

Psykologisk frånkoppling – levla för mindre stress och mer glädje

Psykologisk frånkoppling – levla för mindre stress och mer glädje

Gränserna mellan arbetsliv och privatliv blir, eller är, alltmer flytande – hur ska ledare och medarbetare hantera det på ett hållbart sätt? Vi har bara en hjärna och den behöver må bra hela livet. Forskning visar att vi alla är olika hur vi integrerar jobb och fritid, om vi alls gör det. Oavsett hur vi gör är det viktigt att inte tänka på jobbet ibland, för mer glädje, mindre stress och högre effektivitet när vi väl jobbar!

Arbetsmiljö för välmående ur tre aspekter: fysiskt, digitalt och socialt

Arbetsmiljö för välmående ur tre aspekter: fysiskt, digitalt och socialt

Ingen skulle väl ifrågasätta att en kirurg fullt ut behöver kunna fokusera på pågående operation eller att det ska vara tyst när en schackspelare ska göra sitt nästa drag. Men ibland verkar det som vi inte tar på allvar hur mycket vår omgivning påverkar både vår effektivitet, kreativitet, fokus och välmående. Då de flesta är måna om både sin tid, sin hälsa kan det vara en god idé att investera lite tid i att skapa en bättre arbetsmiljö för oss själva.

Aktiv prioritering sparar det mentala batteriet

Aktiv prioritering sparar det mentala batteriet

De flesta av oss har nog en vardag där det alltid känns som det går att göra mer. Där ”att göra”-listan för både jobb och fritid känns helt omöjlig att bocka av, och dessutom fylls den på hela tiden. Vi kommer helt enkelt aldrig att bli klara med allt. För livet kommer fylla på med saker vi både vill och behöver göra. Och om vi ständigt lever med ett mentalt förhållningssätt utifrån vad vi inte har gjort och vad vi inte hinner med, ja då tär det både på hälsan, glädjen, och på vårt värdefulla mentala batteri.

Känslan av mening skapar potential

Känslan av mening skapar potential

Känslan av mening och syfte är väldigt viktig om man vill må bra och trivas i arbetslivet. Graden av meningsfullhet påverkar både motivationen, produktiviteten och stressnivån. Det går förmodligen att hitta mening i de allra flesta former av jobb, men för att identifiera den måste vi reflektera aktivt över varför det vi gör är meningsfullt – eller hur det skulle kunna bli det. I jakten på mening och syfte måste man också våga prioritera och fokusera på det som känns viktigt. För den som lyckas hitta en känsla av meningsfullhet finns en enorm utvecklingspotential.

Vad krävs för att våra hjärnor ska orka på jobbet?

Vad krävs för att våra hjärnor ska orka på jobbet?

Vi lever idag i ett allt mer komplext och föränderligt samhälle, och det ställer också nya krav på arbetslivet. Åtta timmars arbetsdag infördes en gång i tiden för att arbetarna inte skulle slita ut sig i det oftast rent praktiska och fysiska arbetet – men idag ser jobben annorlunda ut för många av oss, och det finns inga självklart svar på hur vi ska använda tiden på bästa sätt. De flesta jobb idag kräver betydligt mer av kognition, och många jobb sköts till stor del stillasittande. Vi påverkas också starkt av arbetslivets gränslöshet, komplexitet och höga krav. För att skapa ett hållbart arbetsliv behöver vi använda rätt verktyg för att tillmötesgå de behov som uppstår.

Vårda dina relationer – skaffa en moai

Vårda dina relationer – skaffa en moai

Hälsan borde trots allt vara plattformen vi lever livet på, inte det som stressar oss eller tar upp stora delar av vår tid och våra tankar. Återhämtning, bättre tider, stresshantering och fysisk hälsa har varit i fokus. Nu har vi kommit till den avslutande delen som precis som tidigare delar har till syfte att göra din prestation mer hållbar, öka din hälsa och ditt välbefinnande genom nya vanor och förhållningssätt.

Tips inför VAB

Tips inför VAB

Vi är många som har barn som med mer eller mindre jämna mellanrum blir sjuka av olika slag. Det här inlägget kanske bäst hjälper dig som VAB'ar lite då och tycker att det känns stressigt men där barnets sjukdom inte är av något allvarligare slag. Det är också skrivet...

Hantera stressen – må bra och prestera på topp

Hantera stressen – må bra och prestera på topp

Stresshantering är en av de viktigaste nycklarna till din hållbara prestation. I magen och hjärtat behöver vi ha plats för det som verkligen betyder något – dit hör inte stress som är relaterad till jobb. Coacha dig själv, eller någon annan som vill, och hantera stressen med fem frågor kring vad det är som stressar, perspektiv och återhämtning – allt för att må bra och prestera på topp.