Med 20 års erfarenhet av fötterna på stigen och huvudet i affären

Från hälsocoach via revisor till entreprenör inom hälsofrämjande organisationsutveckling.

Om Ann-Sofie Forsmark

 

Vad jag BRINNER för

Det SKA gå att driva en framgångsrik organisation med fokus på hög prestation och ha hela hälsan i behåll. Att göra viktiga saker tillsammans på jobbet och ändå ha tid och energi till en meningsfull fritid. Att göra verkstad av kunskapen om att det faktiskt KRÄVER rejält med hälsa – mental, social och fysisk – för att just vara framgångsrik över tid. Och ju längre jag jobbar desto mer har jag forskningen i ryggen, och mer erfarenhet av vad som funkar på riktigt.

Vad jag TROR på

När vi verkar i denna volatila och utmanande värld ställer det höga krav på hur vi organiserar oss och hur vi arbetar, både tillsammans och enskilt. Nycklarna finns i adaptivitet och resiliens, motståndskraft hos såväl organisation som ledare som medarbetare. Det kräver ett förhållningssätt och resurser som behöver skapas och vårdas unikt för varje organisation och individ. Därför ägnar jag mitt professionella liv åt att hjälpa ledare, grupper, individer och på så sätt hela organisationer att skapa sin adaptiva personliga och gemensamma motståndskraft. Resiliens. Att vara starka och redo för allt som kan hända. Jag skapar förutsättningar för hållbar prestation helt enkelt.

HUR jag jobbar

Min närmare 20-åriga bakgrund som ekonom och hälsostrateg hjälper mig hålla fokus på såväl individ som affär. Samtidigt som mitt intresse för miljö och klimat kopplar på hållbarhet ur ett större perspektiv. I 10 år jobbade jag på PwC, som redovisningskonsult, projektledare och revisor innan jag blev deras hälsostrateg på heltid, en roll jag initierade och skapade. Jag har även jobbat flera år i London som företagshälsostrateg samt hälso- och livsstilscoach.

KASAM, Känsla Av SAMmanhang och OBM, Organisational Behaviour Management är mina två huvudmodeller, ju mer jag jobbar med dem desto mer inser jag att de går att applicera i alla lägen.

Sen 2020 har jag också den stora äran att driva Oxy Group där vi samlar engagerade kloka och härliga konsulter vars kompetenser inom hållbar organisationsutveckling kompletterar och stärker varandra. Detta möjliggör för mig att ta mig an större och bredare uppdrag för att hjälpa dig och din organisation ännu bättre.

Energi, inspiration och lugn hittar jag i naturen där jag gärna lägger både fritid, mötestid och tid för reflektion. Jag kallar det för #utonjut, det är en av nycklarna till min hållbarhet samtidigt som det är en källa till otrolig glädje och spännande utmaningar.

Jag står för att:

  • Vara ärlig och närvarande
  • Arbeta med de vars värderingar jag kan stå bakom
  • Fokusera på beteendeförändring, mindre prat och mer handling
  • Förenkla och förtydliga så mycket det går, ingen har tid med krångel

 

Hur kan jag hjälpa just dig och dina kollegor?

Mer av Ann-Sofie Forsmark

Min syn och ansats till hälsoarbete har blivit uppmärksammat på flera håll, något jag är både glad och stolt över. Jag har varit med i paneler, artiklar och poddar för att prata om det jag anser är det sunda, lönsamma och hållbara sättet att arbeta med hälsa på arbetsplatsen.

Oxy Talks om ledarskap i kristider

Ett fartfyllt och spännande samtal med Magnus Widell, vd Gröna Lund. Jag gästar och du får svar på hur Gröna Lund klarade coronakrisen. Fritt fall och motivationens berg-och-dal-bana. Se här!

Sustain you – coronareflektion i skogen

Jag berättar för Sustain you om hur jag påverkats av corona, tipsar om hur vi kan bibehålla de goda effekterna som kan komma ur krisen samt berättar vad jag själv tror att jag tar med mig ur perioden. Se här!

Panelexpert hos Employer Branding Movers & Shakers

Panelexpert hos Employer Branding Movers & Shakers

På temakvällen Employer Branding Movers & Shakers den 27 maj stod människan i centrum för trendspaningarna från Google, Spotify, PwC med flera. Ett 70-tal HR- och Employer Branding chefer djupdök i hälsans ökade betydelse för arbetsgivarvarumärket, vad digital...

Dagens Juridik om hälsostrategi

Dagens Juridik om hälsostrategi

Dagens Juridik skrev om min frukostföreläsning hos Blendow Groups nätverk för kvinnor, Legally Lady. Jag talade om hållbar prestation i arbetslivet och om stresshantering. Läs artikeln hos Dagens Juridik här!

Gäst i podden Unika Människor

Gäst i podden Unika Människor

Jag fick äran att vara gäst i Jojje Borséns podcast Unika människor och det blev ett intressant samtal om hälsa i arbetslivet och hur arbetsgivarens ansvar och påverkan ser ut när det gäller individens hälsa. Lyssna på hela samtalet här